Ik wil niets veranderen

Ik wil een vitaal lichaam

Een vitaal lichaam zorgt voort meer levensgeluk!

Wanneer je goed voor je lichaam zorgt, dan zorgt je lichaam ook goed voor jou!

Lichaam, geest en ziel

Je lichaam, je verstand, je geest en je ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar, dat is inmiddels meerdere keren uit onderzoek gebleken. Deze connectie is zeer sterk en kan dus zowel positieve als negatieve invloed uitoefenen op elkaar. Het is daarom ook belangrijk om aandacht te besteden aan alle aspecten die jouw als mens één maken. Als we het hebben over een vitaal lichaam scheiden we dit niet van elkaar, maar zoomen we iets meer in op het het fysieke dan het geestelijke en ziels aspect.

Fysieke pijlers van vitaliteit

Als we het hebben over een vitaal lichaam, dan hebben we het over een lichaam waar er een goede balans is tussen de pijlers SLAAP, STRESS, IMMUUNSYSTEEM, VOEDING, BEWEGING en ADEMHALING!

Deze pijlers, welke allemaal invloed op elkaar hebben, meer dan je op het eerste ook zou bedenken, zijn de basis hierin. We leggen het je allemaal uit het ons online portaal!

Alvast enkele veel voorkomende dysbalansen die we tegenkomen

Verstoorde Slaap

Slaapmedicatie is een veel gebruikt medicijn in Nederland, wist je dat? Veel mensen slapen namelijk niet goed. De één slaapt slecht in omdat de stemmen in het hoofd niet tot rust komen, de ander wordt met regelmaat wakker. Waarom slapen velen tegenwoordig toch zo slecht. Dit kan veel redenen hebben. Het goede nieuws is dat je hier zelf veel controle op kunt uitoefenen! 

Een verstoorde ademhaling

Een verstoorde ademhaling? Kan dat? Dat gaat toch automatisch! Het tegengestelde is echter waar. Veel mensen ademen tegenwoordig te veel en ook nog een te hoog, ofwel vanuit de borst. De onze veranderde maatschappij, waarin we veel van onszelf vragen en te weinig rust nemen, of juist te weinig bewegen, ademen veel mensen alsof ze in een stressvolle situatie zitten. Dat is natuurlijk niet erg als dat van korte duur is, maar bij velen houdt dit de gehele dag aan en zélfs soms in de nacht.

Ongezonde voeding

Dat een donut niet gezond is weet (bijna) iedereen. Toch worden we als mens aangetrokken door suikerrijk en vet eten. Dit heeft een reden, maar velen weten deze niet. Als je niet weet waarom je lichaam aangetrokken is tot een bepaald soort voedsel, hoe kun je dan verandering teweegbrengen. Daarnaast zijn er zoveel verschillende stromingen die zowel in de inhoud van het eten, de frequentie van de maaltijden als de duur variëren. Een onmogelijke zoektocht. Wij delen onze visie met je en leggen het je zo makkelijk mogelijk uit, waarom wij denken dat dit dé nieuwe voedingsadviezen zijn of zullen gaan worden in de nabije toekomst!

Te veel zitten, ofwel te weinig beweging!

Ja, ook jij weet dit waarschijnlijk ook. We zitten met z'n allen teveel. De Nederlander is volgens de laatste onderzoeken de kampioen in stilzitten. We zitten met z'n allen gemiddeld meer dan 8 uur per dag! Dat betekend dat velen nóg meer zitten! Maar waarom doen we dit? Het is heel verklaarbaar, maar het is echt slecht voor je! Daarom vinden wij ook dat meer in beweging komen overdag belangrijker is dan alleen dit zitten te compenseren met een uurtje sporten in de avond!


WIl jij ook meer kennis krijgen hierover? Start vandaag nog!