Een rustige geest

Laat de wolken verdwijnen voor een heldere geest

Een rustige geest zorgt voor meer innerlijke rust

Je hebt niet altijd controle op de situaties, maar wel hoe je hier mee omgaat!!

De kracht van je gedachte

Onze gedachten spelen zich af in ons eigen hoofd. Dat is dan ook de plek waar ons leven zich afspeelt. Er wordt gezegd dat we wel 40 tot 60 duizend gedachten hebben per dag, waarvan wel onszelf niet van bewust zijn. Bijna 90% van de tijd handelen we vanuit ons onderbewuste systeem. Echt waar!  Al deze gedachten hebben invloed op je dag en wat daarna volgt, ofwel je toekomst. Het mooiste hiervan is dat je jezelf hier meer bewust van kunt worden. Dit vergt echter wel structurele beoefening ervan!

Enkele redenen waarom er onrust kan ontstaan in je hoofd

Verstoorde Slaap

Slaapmedicatie is een veel gebruikt medicijn in Nederland, wist je dat? Veel mensen slapen namelijk niet goed. De één slaapt slecht in omdat de stemmen in het hoofd niet tot rust komen, de ander wordt met regelmaat wakker. Waarom slapen velen tegenwoordig toch zo slecht? Dit kan veel redenen hebben. Het goede nieuws is dat je hier zelf veel controle op kunt uitoefenen! 

Een negatieve kijk op stress

Stressvolle situaties, we hebben er allemaal mee te maken. Onze huidige manier van leven, de hoge druk die we ervaren en alles wat we van onszelf verwachten zorgt voor stressvolle gedachten. Als hier geen rust en herstel tegenoverzet dan loopt dit op en ontstaan er onrustige gedachten en geest. De stressvolle situatie zelf is niet het probleem, maar wel welke waarde je hier aan hecht én hoe je ermee omgaat.

Ongezonde voeding

Laten we direct met de deur in huis vallen: door ongezond te eten kan er innerlijke onrust ontstaan én kan dit invloed hebben op je gedachten. Niet direct, maar indirect zorgt dit ervoor dat je minder controle krijgt hierover. Wanneer je herhaaldelijk kiest voor de verkeerde voeding zal je lichaam in een fysieke stressreactie raken. Wel leggen je dit allemaal uit als je het online portaal activeert!

LEven = bewegen

Ons lichaam kan niet zonder beweging. Bijna alle processen zijn hiervan afhankelijk. Het is niet zo gek dat de lichaamssamenstelling van veel mensen niet meer is zoals vroeger. We bewegen minder, eten ongezonder en ervaren veel meer stress. Juist meer bewegen overdag is één van de onderdelen van de oplossing hiervoor! Sporten is super goed voor je, maar alles begint bij voldoende beweging overdag!


WIl jij ook meer kennis krijgen hierover? Start vandaag nog!